На 02 и 03 декември 2022г. Районна Здравна Инспекция гр. Смолян отбеляза 70 годишен юбилей, в партньорство със Сдружение „ Клъстер на Здравните Регони“ гр. София, община Смолян и Община Рудозем. Инциативите за годишнината включваха Заседание на Регионалния съвет по здравеопазване – на 02.12.2022г.  под ръководството на Директора на РЗИ гр. Смолян д-р Мими Кубатева и с участието на д-р Александър Златанов – Зам. Министър на здравеопазването. Президентът на Югоизточно Европейски Медицински Форум –  проф. Андрей Кехайов  представи пред участниците доклад на тема „Общественото здраве в 21 век“.

На 03.12.22г. в гр. Рудозем, се проведе открита дискусия на тема „Оптимизиране на дейността на лечебните заведения“, участие в която взеха представители на общинските администрации, директори на лечебни заведения, лекари и общественици от област Смолян и страната.

Паралелно с честванията със съдействието на сдружение „Клъстер на здравните регони“,  кмета на гр. Смолян – Г-н Мелемов и кмета на гр. Рудозем Г-н Румен Пехливанов  бяха организирани безплатни медицински прегледи на населението от общините Смолян и Рудозем.  Изтъкнати специалисти в различни области на медицината, сред които Проф. д-р Николай Цанков- дерматолог,  Проф. д-р  Атанас Щерев- гинеколог и Доц. д-р Пламен Попиванов – ендокринолог извъриха безплатни профилактични прегледи и консултирахо жителите на двете общини.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име