Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана в Сливен с дискусии и разяснителни беседи, съобщиха организаторите от Ла Лече Лига, РЗИ – Сливен, Център за майчино и детско здраве и със съдействието на Община Сливен. Седмицата започва на 1 август, четвъртък, от 10.30 часа в Градска градина (до розите) с дискусия с тема “Често задавани въпроси за кърменето”.

На 2 август, петък, от 09:00 – 16:00 ч. ще се състоят консултации по кърмене в офиса на Център за майчино и детско здраве /ДКЦ-2/. Консултациите ще бъдат извършвани от патронажните сестри и акушерки към Център за майчино и детско здраве Сливен със съдействието на ДКЦ-2. На 5 август, понеделник, от 11:00 – 13:00 ч., ще има консултации на родилки в родилните отделения на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и СБАЛАГ „Ева“.

Консултациите ще бъдат извършвани от патронажните сестри и акушерки към Център за майчино и детско здраве Сливен. След това кампанията се пренася в Твърдица, където на 6 август, вторник, от 11:00 – 12:00 ч. в Градския парк ще се състои среща – дискусия с тема “Често задавани въпроси за кърменето”, организирана от Ла Лече Лига, РЗИ – Сливен, Център за майчино и детско здраве и със съдействието на Община Твърдица. Седмицата на кърменето ще приключи на 7 август, сряда, от 10:30 ч., в Центъра за деца и родители “Тин-Тин”, в Сливен, на пл. “Левски” №7, с прожекция на филма “Гърдата е най-доброто”, организирана от Център за майчино и детско здраве Сливен и РЗИ – Сливен. организирана от Център за майчино и детско здраве Сливен и РЗИ – Сливен. Филмът се издава на DVD по инициатива на варненския клон на НАПК.

Издаването на диска на български език е осъществено с финансовата подкрепа на Посолство на Кралство Норвегия в България и UNICEF-България.

ИЗТОЧНИКАгенция "Фокус"

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име