Регионалната здравна инспекция – Смолян домакинства среща на ръководствата на Тракийски университет и Медицинския факултет към него с кандидат-студенти от област Смолян. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция – Смолян.

Директорът на РЗИ – Смолян, д-р Мими Кубатева откри срещата и поздрави младите хора за интереса към професията на медицинската сестра и ги увери, че като такива ще имат възможност за професионална реализация в лечебните и здравни заведения в областта, които изпитват остра нужда. Изказана бе благодарност към ръководството на Тракийския университет за дадената възможност за обучение в областния град.

Представителите на висшето учебно заведение доц. Грозева – зам.-ректор, проф. Влайкова – зам. декан на Медицинския факултет, и доц. Андонова – ръководител на катедра „Здравни грижи“, запознаха присъстващите с възможностите на изнесеното редовно обучение по специалността „медицинска сестра“, което ще включва онлайн лекции, присъствена форма в университета и интензивна практика в МБАЛ – Смолян. Гостите благодариха за отзивчивостта и подкрепата, която Регионалната здравна инспекция и областната болница оказват в организацията на кандидатстването и провеждането на обучението.

Новата форма на обучение за медицински сестри ще бъде в помощ на здравната система в областта.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Моля, въведете вашето име