Столичната община е инвестирала над 55 млн. лв за 4 години в общинските поликлиники и болници, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Над 9,1 млн. лв. от общата сума са били отделени за ново оборудване и ремонти, допълни зам.-кметът Дончо Барбалов. „Поехме общинското здравеопазване в много тежко финансово състояние. Част от поликлиниките и болниците се съвзеха благодарение на доброто им управление“, каза кметът. Тази година общината инвестира около 400 хил. лв. в отделения по физиотерапия в 12,14, 29-ти ДКЦ-та и 2-ра МБАЛ, която ще бъде ремонтирана с 86 хил. лв.

В 14 ДКЦ градската управа е вложила над 163 хил. лв. за медицинска техника. Купени са апарати за пасивно раздвижване на колянна, тазобедрена, раменна и лакътна стави, електрогалванична тангенторна вана и др. От поликлиниката са вложили близо 156 хил. лв. за ремонта на покрив, дограма и др. Предстои назначаването на български лекарработещ в топ болница в Германия, който ще консултира за тежки гръбначни изкривявания.

„След обновяването на отделението пациентите са се увеличили над два пъти. Тук провеждат своята рехабилитация и нашите златни момичета – отбора по художествена гимнастика“, каза Фандъкова на посещение в ДКЦ-то. На него присъстваха и златните момичета, както и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

ИЗТОЧНИКАгенция "Фокус"

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име