Градската управа в София възнамерява да направи първата общинска детска поликлиника на мястото на бившия Център по наркомании в район „Възраждане“, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че това е възможност за майките да потърсят здравна помощ за децата си в добре оборудвано и доболнично заведение, в което работят лекари от различни специалности, а не да ходят от клиника в клиника, докато се определи диагнозата.

В новия Детски център ще работят УНГ, хирург, алерголог, пулмолог и др. При необходимост децата ще бъдат транспортирани до специализирана болница. „Това ще е модерен здравен център за неотложна и специализирана педиатрична помощ.

Голямата цел е откриването на национална детска болница в София и докато това се случи, ние ще сме готови с детската поликлиника“, каза Фандъкова. За новото здравно заведение предстои да се направи проект, и общината да финансира през следващия кметски мандат изграждането и дейността му. Фандъкова съобщи и, че началникът на Родилната клиника в „Майчин дом“ проф. Асен Николов е приел да е част от екипа й и да се включи в листата за общински съветници.

ИЗТОЧНИКв. Труд

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име