11-тият Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум получи много висока оценка от Европейския съвет за непрекъснато медицинско обучение. Оттам акредитираха събитието с максималния брой кредити – 17.  Това заяви в студиото на “Денят започва” президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум проф. Андрей Кехайов по повод предстоящия Конгрес на ЮЕМФ.

Проф. Кехайов изрази надежда, че в рамкте на събитието, което ще бъде от 8 до 11 септември 2022 г., в гр. Пловдив и в гр. Смолян ще се проведе реална и ползотворна дискусия, която може да бъде отправна точка за бъдещи реформи в сектора.

„Кръглата маса, която ще се състои в рамките на Конгреса е изключително важна. Тя е посветена на националното, регионалното и европейското здравеопазване в котекста на всичките поблеми, който имаме в страната: недофинансирана систама, липса на спциалисти, тежки диспропорции по отношение на достъпа до медицинска грижа. Тези базори въпроси са съществените, които трябва да бъдат поставени и решени, за да имаме едно достъпно и качествено здравеопазване“, коментира проф. Кехайов.

И добави, че своето присъствие на Конгреса вече са потвърдили: представители на официални неправителствени организации, представители на българските държавни и местни институции и власти, представители на Медицинските Асоциации от Югоизточна Европа, водещи университетски лектори, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина.

Цялото участие на проф. Андрей Кехайов по БНТ може да гледате ТУК.

ИЗТОЧНИКБНТ

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име