На 31 май 2022 г. в Националната библиотека „Св.св.Кирил и Методий“  с любезното съдействие на директора доц.д-р Красимира Александрова – бе представена книгата „Убиецът на Ботев- нови архивни документи“ на писателя Николай Иванов.

На събитието присъстваха инж. Пламен Чернев – кмет на Община Сухиндол, Проф. Д-р Андрей Кехайов –  почетен гражданин на гр.Сухиндол,   Боян Ботйов – наследник на Христо Ботев,  Председателят на Общонародна фондация „Христо Ботйов“, интелектуалци и граждани.

Голям интерес предизвикаха представените нови архивни документи, свързани със смъртта на гениалния поет и революционер Христо Ботев.

Председателят на Общонародна фондация „Христо Ботйов“ връчи на инж. Пламен Чернев и на проф.Кехайов плакет за принос в съхраняването на Ботевия дух, идеали и творчество.

В знак на добро сътрудничество между Община Сухиндол и Национална библиотека „Св.св.Кирил и Методий“ и принос за осъществяване на събитието и книгатар директорът доц. Красимира Александрова подари на г-н Пламен Чернев електронното издание на  тефтерчето на Христо Ботев, изготвено от екип на Националната библиотека.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име