През 2019 г. ще бъде отворено спешно педиатрично отделение в „Пирогов“. Това каза на брифинг изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

„Тази година успяхме да преструктурираме изцяло болницата. В „Пирогов“ работят 2200 души, като само 70 са служителите, които са в администрацията. Успяхме да направим това преструктуриране, за което ставаше дума в началото на годината и имаше съмнение, че много от персонала ще бъде съкратен“, заяви Балтов и посочи, че преструктурирането всъщност е помогнало на отделенията да работят по-ефективно.

„Бяха открити и обновени отделения по неврология, които работят в момента на пълни обороти. Бяха открити и гастроентерология, операционен блок е урологията, както и стаи със самостоятелен санитарен възел в травматологиите“, посочи Балтов.

Той обясни, че през 2019 г. ще бъдат въведени и доста иновации в болницата. „Те ще бъдат свързани с урологията, травматологията, неврохирургия. В средата на годината предстои откриване и на нова клиника по лицево-челюстна хирургия с две самостоятелни операционни. Ще бъде поставен и нов ангеограф, така че да може да направим един строг център, където правят спешни стентове при спешни инсулти и инфаркти. Ще бъде отворено и спешно педиатрично отделение, което е изключително необходимо, защото „Пирогов“ разполага с множество клиники и отделения за деца, но реално нямаме педиатрично отделение. А в повечето случаи особено в късните часове идват малки пациенти, които не винаги се нуждаят от хирургическа интервенция, а от педиатрична спешна помощ“, обясни Балтов. Той посочи, че ще бъде открито и спешно очно отделение. „То е необходимо, за да завърши изцяло спешните състояния“, посочи изпълнителният директор на „Пирогов“. Балтов обясни, че се очаква през 2019 г. да бъде изцяло обновена и клиниката по изгаряния със средствата, отпуснати от правителството, в размер на над 4 млн. лв.

„По време на дарителската кампания „Българската Коледа“ през 2018 г. „Пирогов“ отново беше най-надарената болница. Получихме три изключително иновативни апарата“, обясни Балтов.

ИЗТОЧНИКАгенция "Фокус"

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име