1500 пациенти повече ще може да приема и лекува най-голямата онкоболница у нас, която започва изграждане на нова модерна клиника по химиотерапия.

Очаква се ремонтните дейности да приключат в средата или най-късно в края на тази година, съобщи д-р Стефан Константинов, директор на столичната Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология.

Средствата в размер на 1,3 млн. лв. са отпуснати от здравното министерство. С тях ще бъдат закупени и нужните легла, оборудване и техника. Така ще се осигури всичко необходимо на едно място за удобство на пациентите. Най-много от тях са преминали именно през сегашната Клиника по химиотерапия.

Сегашната сграда е строена преди 60 г. и се налага пациентите да бъдат приемани на едно място, след това да ходят на друго да се регистрират, а на трето започва самото лечение. Общо със 7% са се увеличили пациентите, преминали през болницата през 2018 г., но това не означава повече болни, а че нараства бройката на пациентите от сграната, които са били изпратени за лечение при нас, обясни д-р Константинов.

ИЗТОЧНИКв. 24 часа

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име