Проф. д-р Селчук Пекер, който е един от най-търсените неврохирурзи в Турция и сред най-опитните специалисти в света в областта на радиохирургията и лечение с Гама нож, ще консултира безплатно пациенти в София на 24 и 25 януари 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. Заедно с него у нас пристига и проф. д-р Фериха Йозер, невролог от екипа на проф. Пекер, известна с успехите си в лечението на болестта на Паркинсон и други двигателни нарушения.

В дългогодишната си кариера проф. Селчук Пекер е натрупал опит в радиохирургията с над 9000 пациенти, което го нарежда сред най-опитните специалисти в света. Публикувал е 109 статии в реномирани научни журнали. Представил е над 180 презентации на международни и национални симпозиуми. Към момента работи в Университетска болница „Коч“( Koç University Hospital) в Истанбул, където разполага с последно поколение Гама нож – Gamma Knife Icon. Гама нож се използва за лечение на доброкачествени(тумор на хипофизата, хемангиобластоми, хордоми и много други) и злокачествени мозъчни тумори, артериовенозни малформации и двигателни нарушения. Основното предимство на Гама ножа е възможността за хирургично лечение без отворена операция, разрез, анестезия, болка и продължително възстановяване. Последното поколение Гама нож на Icon позволява лечение на пациенти с тумори над 3,5 см., както и стабилизиране на главата с маска вместо с метална рамка, както при предишните модели.

Освен при мозъчни тумори, екипът на болница „Коч“ се откроява и с успехите си при лечението на двигателни заболявания, включително тремори при болест на Паркинсон, дистония, есенциален тремор. При част от пациентите с такива диагнози медикаментозното лечение се оказва неефективно или предизвиква значителни странични ефекти. При част от тези пациенти може да се приложи хирургична намеса, която в зависимост от случая може да бъде три вида: дълбока мозъчна стимулация, RF термокоагулация или радиотерапия с Гама нож. Дали и кой хирургичен метод да се приложи решават екип от лекари, специализирани в лечението на тези заболявания.

Пациентите, желаещи да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Селчук Пекер и проф. д-р Фериха Йозер в София на 24 – 25 януари, трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 402 или 0878 500 940, както и да предоставят всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име