Над 350 безплатни прегледа бяха извършени в градовете Левски и Сухиндол. Стотици местни жители имаха възможност да получат здравни грижи от водещи специалисти в различни области на 7-и и 8-и юли. Инициативата се реализира от проф. д-р Андрей Кехайов, председател на сдружение „Клъстер на здравните региони“ и с подкрепата на общините Левски и Сухиндол и личната ангажираност на г-жа Любка Александрова- кмет на Община Левски и инж. Пламен Чернев- кмет на Община Сухиндол.

„Хората се нуждаят от подкрепа, защото местното население по регионите е останало с ограничен достъп до медицински грижи“, коментира проф. д-р Андрей Кехайов. И обясни, че причината за това е неправилното функциониране на здравна система. Според него трябва да се предприемат адекватни мерки за бърза реформа, така че да се гарантира правото на хората на здравеопазване.

Лекарите, които се включиха в начинанието бяха проф. Генчо Начев – кардио и съдова хирургия и екип от болница „Св. Екатерина“, проф. Атанас Щерев – гинеколог и специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, проф. д-р Радослав Гайдарски – хирург, проф. д-р Тома Пожарлиев- хирург от болница ,,Доверие“, д-р Георги Кръстев- ортопед от УМБАЛ Каспела, гр. Пловдив, д-р Тихомир Папуров-ортопед, д-р Добрин Папуров- хирург от МЦ „Солигена”, Търговище и проф. д-р Тодор Черкезов, дерматолог и директор на болница МБАЛ ,,Д-р Атанас Дафовски‘‘, Кърджали.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име