Министерството на здравеопазването публикува листовката на ваксината на „Янсен“, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В листовката е уточнено, че COVID-19 Vaccine Janssen е показана за активна имунизация за превенция на COVID-19, причинен от SARS-CoV-2 при лица на възраст 18 или повече години. Това е първата еднодозова ваксина, разрешена за употреба от Европейската комисия. Тя се прилага като една доза по 0,5 ml само чрез интрамускулна нжекция.

От листовката става ясно още, че безопасността и ефикасността на COVID-19 Vaccine Janssen при деца и юноши (под 18-годишна възраст) все още не са установени и липсват данни. Не е необходима и корекция на дозата при лица в старческа възраст над 65 години

Ваксинацията трябва да се отложи при лица, страдащи от остро тежко фебрилно заболяване или остра инфекция, но не и при наличие на лека инфекция и/или леко повишена температура.

Цялата листовка може да прочетете тук.
http://www.focus-news.net/news/2021/03/23/2855129/ministerstvoto-na-zdraveopazvaneto-publikuva-listovkata-na-vaksinata-na-yansen.html

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име