За пореден път медицинските сестри излязоха на протест с искане за реформи в здравеопазването, предаде репортер на Агенция ,,Фокус“. Протестиращите са опънали палатки пред Министерски съвет. Около палатките има различни надписи, на които пише ,,Те погребаха българското здравеопазване“, ,,Здравето не е стока“ и други.

Една от медицинските сестри коментира пред Агенция ,,Фокус“, че от 1-ви март са започнали годината с протест и са решили да я завършат с протест. ,,Ние искаме и трябва да осъществим една среща с г-н Бойко Борисов, за да обсъдим проблемите в здравната реформа, които трябва да се решат. Първото писмо беше изпратено до него, до омбудсмана , до здравния министър и до президента. Целта беше и вчера след протеста да останем тук и да настояваме, докато осъществим среща с премиера. Нашите искания са промяна в здравната система.

Вече всички знаем, че здравната система е сбъркана, че има много недостатъци и ние искаме промяна. Искаме достойно заплащане с фиксирано стартово заплащане от две минимални заплати за съсловието. Искаме колективен трудов договор да стане задължителен. Искаме по най-бързия начин да се въведе бленуваната от толкова години здравноосигурителна електронна карта, за да може да се следят разходите за всеки един“, добави още една от протестиращите медицински сестри.

ИЗТОЧНИКАгенция "Фокус"

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име