11 лекари и двама пациенти се заразиха с коронавирус в болница „Св. Иван Рилски“ в София. До това можеше да не се стигне, ако болницата беше решила да намали дейността си до 10% или въобще да не работи. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ по BTV доц. Красимир Минкин, невролог в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

„Да се вдига шум и да се сочи с пръст е обидно спрямо лекарите, които работим в тези условия. Докато работим в тези условия, ние поемаме риск, който, ако желаем, можеше да не поемем“, коментира лекарят. Той уточни, че в болница „Св. Иван Рилски“ е сред първите въвела тестването за коронавирус, както и задължителното носене на маски и ръкавици от лекарите.

По думите му е спекулация, че PCR тестът е „върховният тест“, защото и при него има много фалшиво негативни резултати.

„Работейки с пациентите, ние сме подложени на много по-голям риск, отколкото в отделенията с доказано болни от коронавирус, защото нямаме предпазни облекла. Никъде по света лекарите не са непрекъснато с такива облекла“, обяви неврологът. Доц. Минкин обяви, че всеки ден в лечебното заведение се правят операции, без които пациентите няма да оцелеят.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име