Доброволци от младежката организация на БЧК ще раздават днес донорски карти пред Народен театър „Иван Вазов“, съобщиха от здравното министерство. Инициативата е в рамките на Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията ,Да! За живот!“. Желаещите да вземат карта могат да го направят между 14 и 18 часа пред театъра, като там донорски карти ще бъдат предоставяни и на 27 ноември.

Утре пък доброволците ще ги раздават пред храмовете „Св. Александър Невски“, „Св. София“ и „Св. Неделя“, а на 28 ноември, от 11,30 до 13 ч., в сградата на медицинския колеж „Йорданка Филаретова“. Освен това карти ще има и по време на традиционната студентска кръво дарителската кампания, която ще се проведе на 26 ноември в Нов български университет, на 28 ноември – в Биологическия факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“ и на 3 декември – във Факултета по математика и информатика на Алма матер.

Донорски карти всеки ден се предоставят и в централата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер“ 76, в Центъра за обучение по първа долекарска помощ на кандидат-шофьори на бул. .Дондуков“ 61, както и в пет от териториалните центрове на Столичната организация на БЧК в кварталите „Стрелбище“, „Люлин-7″, „Надежда“, „Редута“ и „Бели брези“.

ИЗТОЧНИКв. Монитор

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име