По лична покана на Генералният Секретар на Световната Медицинска Асоциация – Д-р Отмар Клойбер, Президентът на ЮГОИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ МЕДИЦИНСКИ ФОРУМ – ДОЦ. АНДРЕЙ КЕХАЙОВ участва, като наблюдател в 211-та Генерална Асамблея на Световната Медицинска Асоциация, която се провежда от 03.10-06.10.2018  в столицата на Исландия, Рейкявик.

Паралелно със задължителните заседания на Асамблеята, на които ще се дискутират основни проблеми на СМА, основаващи се на някои от най-важните политики на асоциацията – Декларацията от Женева и Декларацията от Хелзинки се провежда и международна конференция по медицинска етика, която обобщава дългогодишната практика на СМА в тази област. Конференцията има за цел да преразгледа различни аспекти на етичните проблеми, пред които са изправени лекарите от цял свят и утвърди тяхната основна мисия.

По време на Асамблеята официално в длъжност ще встъпи избраният  през 2017г. в Чикаго, САЩ, по време на 210-та Асамблея на Асоциацията Президент на Световната Медицинска Асоциация –  Проф. Д-р Леонид Айделман, Израел.

В съответствие с правилника за организация на дейността на Асоциацията членовете на Асамблеята ще гласуват и кандидатурата на следващия президент с мандат 2019 – 2020г., който ще встъпи в длъжност по време на Генералната Асамблея на СМА, която ще се проведе в Тбилиси, Грузия.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име