В три кабинета в област Добрич ще се правят имунизации с ваксини срещу коронавирус, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Вече е доставен и инсталиран фризер за съхранение на ваксините. Днес Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Добрич получава още 43 флакона за 215 души.

В края на миналата седмица в РЗИ е доставен и инсталиран фризерът, който инспекцията е закупила за съхранение на ваксини срещу коронавирус. Това е съобщила директорът на РЗИ и срекретар на Областния координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване д-р Ангелова. Фризерът поддържа минус 70 градуса, каквито са изискванията за съхранение на ваксината на „Пфайзер” и „Байонтех”, като е осигурено и резервно захранване, което да се ползва при необходимост.

Директорът на РЗИ е заявила, че при трета доставка на ваксини в страната, Инспекцията ще получи директно количества за прилагане на заявилите желание жители на област Добрич. Днес Инспекцията ще достави от Варна 43 флакона от втората доставка за България от ваксината, с които ще продължи имунизацията по първи етап от националния план – на медици от лечебни и здравни заведения, стоматолози и фармацевти.

„Имунизациите ще се правят в три кабинета – при нас в РЗИ, в имунизационния кабинет в МБАЛ – Добрич и в имунизационен кабинет в Каварна, където ще се имунизират всички заявили желание, съгласно първия етап от Националния план от морските общини – Шабла, Каварна и Балчик”, съобщава д-р Ангелова.

Продължава да тече кампания по информиране и набиране на желаещи да се имунизират в социалните услуги, а за лицата, които са настанени в социални услуги и са под запрещение отказ или съгласие се взема от техните настойници. Паралелно Министерство на образованието, чрез своите поделения – регионалните управления по образование, в страната провеждат информационна кампания и набират желаещи да се ваксинират от заетите в сферата на образованието.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име