За първи път Международният медицински конгрес на Югоизточноeвропейския медицински форум (ЮЕМФ) ще се проведе в два града в страната – Пловдив и Смолян. Това съобщи на БТА президентът на ЮЕМФ и председател на организационния комитет – проф. д-р Андрей Кехайов.

Той уточни, че конгресът ще се състои за 11-ти път в интервала 8-11 септември и, по думите му, ще е под патронажа на министъра на здравеопазването. За участието се плаща такса, като вече има над 250 регистрации. Очаква се да се включат над 1000 души от страната и чужбина.

Ще бъдат дискутирани няколко основни теми, засягащи социалнозначими болести, сред които и COVID-19. Подготвена е и кръгла маса: „Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети“.

„Конгресът ще бъде акредитиран от Европейския акредитационен съвет за непрекъснато обучение по медицина и ще се превърне в арена за обмен на знания, опит и новаторски идеи“, каза д-р Андрей Кехайов. Той бе в Кърджали за представянето на книгата „Системен подход и системен процесен анализ в здравеопазването“, на която е един от тримата автори.

ИЗТОЧНИКБТА

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име