Болници няма да бъдат закривани в управление на ГЕРБ, парите за здраве се увеличават всяка година. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с представители на Сдружението на общинските болници, съобщиха от Правителствената информационна служба. Премиерът каза, че иска решение.

На разговора присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев. Поводът за срещата са финансовите проблеми на общинските болници и недостатъчните възнаграждения за труда на медицинските специалисти.

До утре Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя.

От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.

Началото е поставено за да може пациентите да имат по-добър шанс за живот. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той добави, че националната политика на здравеопазване е свързана с това да се насърчи донорството, да се изработи национална програма за трансплантация с план за нейното реализиране, каза още Кирил Ананиев.

ИЗТОЧНИКАгенция "Фокус"

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име