Премиерът Бойко Борисов подписа пръв карта за донорство в рамките на националната информационна кампания за насърчаване на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“. На заседание на Министерския съвет здравният министър Кирил Ананиев раздаде на министрите здравна карта за донорство. Същата карта ще получат чрез БЧК и РЗИ 50 000 души в страната, които могат да отбележат дали са съгласни след смъртта им техните органи да бъдат трансплантирани.

„Надявам се всички да подкрепят кампанията за донорство, аз го направих“, призова Борисов.

„В България се правят най-модерните операции, трансплантации, имаме прекрасни хирурзи. Какъв е проблемът с предразсъдъците? 1151 човека чакат. Чрез донорството не само спасяваш живот, но и част от теб продължава да живее“, обясни премиерът.

Днес лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов събира областното и общинското ръководство на партията в НДК. На Национална работна среща ще бъде направен отчет на резултатите от изминалите местни избори. Както „Труд“ писа Борисов се закани да погне дерибеите в ГЕРБ в градовете със загубени кметски места. На срещата в „Кино Люмиер“ ще участват председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, членовете на Изпълнителната комисия на партията, новоизбраните общински и районни кметове, областните координатори на ГЕРБ в страната, както и районните координатори.

ИЗТОЧНИКв. Труд

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име