Кардиолозите от Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести в Александровска болница стартират кампания с безплатни прегледи. Те ще се провеждат всеки петък през ноември от 9 до 13 часа, в кабинет №2 на Диагностично-консултативния блок, съобщиха от лечебното заведение. Предварително е необходимо да се запише час на тел.: 02/ 9230 586.

Кампанията е предназначена за пациенти с неконтролирана артериална хипертония; захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания,преживян инфаркт и инсулт, хронична сърдечна недостатъчност, ритъмни нарушения (усещане за сърцебиене и „прескачане“ на сърцето) и дислипидемия (повишени стойности на холестерола). В рамките на ноември, специалистите от Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Александровска“ ще консултират безплатно хора с наднормено тегло, гръдна болка, задух или високо кръвно налягане.

Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 14 до 18 ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката. Предварително записване за преглед ще става на тел.: 02/9230 467, като не се изискват направления по НЗОК. Прегледите са част от кампанията на лечебното заведение за ранно откриване и проследяване на заболяванията.

ИЗТОЧНИКв. Монитор

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име