вторник, юли 23, 2024
Начало Новини 30 сираци от Смолянско получават подарък абитуриентски тоалети

30 сираци от Смолянско получават подарък абитуриентски тоалети

0
219
Анри 64 облече за бала 30 деца-сираци

30 абитуриенти от Смолянска област облича изцяло за предстоящия им бал доц. д-р Андрей Кехайов. Бившият председател на Българския лекарски съюз, а сега преподавател в катедра „Здравна политика и мениджмънт“ във Факултета за обществено здраве, д-р Кехайов обявява решението си да облече абитуриенти, които са сираци, на 25-годишнината на фирмата си „Анри 64 – Андрей Кехайов“ в началото на март т.г. в Смолян.

Анри 64 облече за бала 30 деца-сираци 2

Над 20 от тях получиха тоалетите сидело на модната фирма „Андрюс“, на празнична сбирка в Смолян, в присъствието на кметовете на общините Смолян, Мадан, Рудозем и Неделино – Николай Мелемов, Фахри Молайсено, Румен Пехливанов и Боян Кехайов. Д-р Кехайов им осигурява и всичко аксесоари към празничните облекла – обувки, ризи, чанти и всичко останало към тоалетите. Абитуриентите са от общините Смолян, Мадан, Рудозем, Баните, Златоград, Неделино. Повечето обличаме изцяло, като екип от модната фирма дойде на място, за да им донесе тоалетите. Малка част от сираците пожелаха да получат вместо костюми средства за да си купят облекло за бала. Половината от децата, на които поемам тоалетите от областта са момчета, половината момичета. Най-много са децата от община Смолян – 7. Не го правя за пи ар, а за да бъдат равнопоставени децата на бала и да имат равен старт в живота с другите деца“, каза д-р Кехайов.

Той решил да дари сираци за бала в общините, с които фирмата му за петролни продукти има дългогодишни отношения. Предстои облекла да получат и сираци от Северна България, каза д-р Кехайов.

Той обяви, че ще поеме на петима студенти от Смолянска област обучението за бакалаври във Факултета по обществено здраве на Медицинския университет. Младежите, които ще бъдат субсидирани от него, за да завършат първа степен на висшето си образование ще бъдат избирани по определени критерии, които предстои да се обявят.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име

X