На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето – глобална  инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.

Всяка година мотото на Световния ден на здравето акцентира върху приоритетна тема, с която Световната Здравна Организация  се ангажира и  медицинската общност призовава за колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Изправени пред предизвикателствата на денонощната битка за живота и здравето на хората с пандемията COVID 19, Световният ден на здравето има своя нов смисъл в името на общата ни мисия –  изграждане на един по-справедлив и здрав свят!

Денят, в който здравето на хората се превърна в приоритет – Президентът на Югоизточно Европейски Медицински Форум – Доц. Д-р Андрей Кехайов отправи специални поздрави до всички български и чуждестранни лекари, медицински специалисти, членове на Борда на

ЮЕМФ за техния професионализъм, висок морал и хуманност в ежедневната им битка за човешкия живот.

Доц. Андрей Кехайов благодари на участниците от 25-те страни,  които станаха част от създадения в подкрепа на лекарите и здравните работници от Югоизточна Европа в борбата с COVID 19 „Фонд Солидарност“.    Дарителската кампания на ЮЕМФ,  подкрепена от всички филантропи по света – Членовете на Борда на ЮЕМФ, бизнеса, национални медии, фондации, здравни  фондове, физически лица  осигури повече от 300 000 лева. Инициативата обезпечи доставки на медицински консумативи – маски, предпазни облекла, дезинфектанти и други за болниците на територията на страните членки на организацията, с които подпомогна за сигурността на лекарите и медицински персонал от първа линия в ежедневната битка с пандемията.

В световния ден на здравето мисията и каузата на организацията на лекарите от Югоизточна Европа се превърна в част от мисията и каузата на медицинските организации в световен мащаб и доказа, че само заедно можем всичко.

Прес център

Югоизточно Европейски Медицински Форум

Напиши коментар

Please enter your comment!
Моля, въведете вашето име