СЗО заедно с международната организация „Граждани на света“ определят 18 април за Ден в подкрепа на Световната медицинска помощ в борбата с коронавируса под мотото: „Един свят – всички вкъщи“. Това каза за предаването  „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ председателят на Сдружение „Български лекар“ и президент на Югоизточно-Европейския медицински форум доц. д-р Андрей Кехайов.

„Всичко това се организира като ден за дарения. Ще се организират различни фондове за подкрепа на болниците и населението, страдащо от последствията от коронавируса. Тази инициатива може да бъде подкрепена и в България под различни форми. Безкрайно съм удовлетворен, защото големи имена на спорта, както и представители на бизнеса се включиха с реални средства, без да поставят условия“, обясни той.

Андрей Кехайов каза още, че днес, когато лекарите са на предния фронт, те няма да празнуват и всички им дължим благодарност. Според него това, което предприе българското правителство за борба с коронавируса трябва да бъде оценено по достойнство. Пандемията има много неизвестни и крие не едно предизвикателство, каза той и допълни, че кризата е възможност да се сплотим и да се преборим с нея.

Д-р Кехайов изрази надежда, че всичко това ще премине и след пандемията ценностите, икономиките и политиките няма да бъдат същите, но ще бъдат по-силни.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име