БЧК – Бургас, съвместно с екип от Центъра по хематология и трансфузиология към МБАЛ – Бургас, организират акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване по случай 5 декември, Световен ден на доброволчеството. Това съобщиха от БЧК – Бургас. Всички, които искат да дарят кръв, могат да направят това от 9.00 до 13.00 часа в офиса на БЧК – Бургас в ж.к. „Възраждане“, бл.7.

Кампанията е за подпомагане на деца и лица, пострадали при пътнотранспортни произшествия. Кръводарител може да стане всеки здрав човек на възраст от 18 – 65 години. При манипулациите, свързани с кръводаряването, няма никаква опасност от заразяване, а взетата кръв се възстановява за 3 – 4 седмици. На всеки кръводарител се полага подкрепителна закуска и два дни платен отпуск.

„В България има хроничен недостиг на дарена кръв. С всяка година нуждата от кръв и кръвни продукти нараства, а същевременно броят на доброволните кръводарители намалява. Нека със съвместни усилия призовем повече хора да се включат в тази хуманна инициатива“, посочват още от организацията.

ИЗТОЧНИКАгенция "Фокус"

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име