Днес 04.09.2019 г. Професор Леонид Айделман – Президент на Световната Медицинска Асоциация  пристигна в България за участие в Десети юбилеен международен медицински конгрес на Югоизточно европейски медицински форум, който ще се проведе в периода 05-08.09.2019г. в София. Участието на проф. Леонид Айделман, като представител на медицинското съсловие от цял свят в десетия международен медицински конгрес на ЮЕМФ е от изключително значение за българската медицинска общност. Посрещнат лично от Президента на ЮЕМФ – Доц. Д-р Андрей Кехайов двамата проведоха  работна среща, на която обсъдиха въпроси свързани с дейността на двете организации, дискутираха предизвикателствата на здравеопазването през 21 век в световен мащаб и планираха бъдещо сътрудничество на двете организации.

Проф. Айделман и Доц. Кехайов бяха приети от Председателя на Народното Събрание на Република България – Г-жа Цвета Караянчева и Председателя на Постоянната комисия по здравеопазване към НС – Д-р Даниела Дариткова. По време на официалната среща с Министъра на здравеопазването – Г-н Кирил Ананиев бяха обсъдени съществуващите проблеми в здравеопазването, пред които са изправени голяма част от европейските страни и света, липсата на медицински специалисти и миграцията на лекарите,  аспекти на съвременната медицинска етика.

Утре проф. Леонид Айделман и доц. Андрей Кехайов ще бъдат приети от Министър Председателя на Република България – Г-н Бойко Борисов.

Напиши коментар

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете вашето име